Mora vinner match fem efter ännu en övertidsrysare.
Publicerad: 2024-03-25
Match fem väntade under måndagskvällen på Hovet och även detta blev likt i lördags, en riktig rysare. En rysare som även denna gång fick avgöras i period nummer fem, detta genom Michael Brandsegg-Nygård som blev tvåmålsskytt.

Många av matchseriens bataljer har inletts med mål från AIK, men nu var det Moras tur att öppna målskyttet. Johan Persson spelade upp till Noah Steen ifrån mittzon, och Steen med sin fart kunde göra sig fri och därifrån snärtade han iskallt upp pucken bakom Bibeau.

Dessvärre kom kvitteringen inte långt därefter. Efter att AIK hade tagit sig upp i zon och börjat snurra så tog Oscar Nord rutten bakom mål, fick pucken petad till sig och lade vidare den till Oscar Öhman som kom rusande in i slottet och avslutade läget.

Men MIK-ledningen skulle bli återtagen innan period ett var slut. Ett Mora som fullkomligt parkerade i offensiv zon under så gott som hela tvåminutaren, kunde spela fram och tillbaka utan att egentligen hitta den där riktigt farliga ytan. Men alldeles i slutfasen så hittade Johan Persson till Brandsegg-Nygård på bortre stolpen, och därifrån smackade den norska 18-åringen in pucken till 1-2.

Snöpligt nog kom ytterligare en kvittering innan perioden var klar. Arvid Degerstedt snodde pucken av Vesterheim och spelade kort därefter vidare till Björk som satte 2-2 med mindre än 30 sekunder kvar.

Period två inleddes med en stunds AIK-övertag, men Mora kunde växa in i perioden och matchen igen. Slutligen var ledningen åter i MIK:s ägo efter att Arvid Eljas kämpade in pucken efter en flera fina anfall och ambitioner från Mora.

Vad som kändes som ett Mora med gott flyt inför tredje perioden fick istället en väckarklocka direkt inom de första 20 sekundrana när kaos uppstod i egen zon, det kaoset kunde AIK utnyttja och kvittera tillställningen ännu en gång.

Därefter följde en rätt så svag tredjeperiod där Mora slänger mycket puckar runtomkring sig och detta ledde till timeout från Daniel Hermansson. Vilket till stor del fick önskad effekt. Men slarv från båda lagen fortsatte ända in till slutet av period tre, men mållöst förblev det efter AIK:s tidiga kvittering och förlängning väntade för andra matchen i rad.

Likt förra matchen så skulle aldrig något avgörande komma i den fjärde perioden, men chanser fanns verkligen. Från AIK-håll så fick man både spela powerplay, samt snurra lite i fem mot fem när distansen till båset var långt för Mora ifrån defensiv zon. Men det var Mora som skapade den hetaste chansen när Noah Steen hade ett öppet mål att skjuta på, men den pucken fick lite väl mycket luft under sig och flög över.

Även likt förra matchen så kom avgörandet i den femte perioden istället, och det var Nygård som gjorde det denna gång efter en studspuck hittade in bakom Bibeau som var chanslös.

Nu väntar matchboll i Smidjegrav på onsdag, och vi hoppas på en likadan uppslutning på läktarplats som senast, nedsläpp 19:00.