Mora avslutade SCA-cupen med att besegra Björklöven
Publicerad: 2023-09-02
2-0 efter två minuters spel grundlade segern mot Björklöven i den sista matchen i SCA-cupen. Slutresultatet skrevs till 6-3.

Det var ett helt annat Mora jämfört med igår under matchens första 20 minuter. Första chansen skapade man redan efter nio sekunder men målvakten hann över med en sidledsförflyttning och lyckades rädda. Nästa skott efter 14 sekunder klarade han dock inte och Mora hade fått en dröminledning på matchen. Gustav Willman Borvik var målskytten fram till 1-0. Mora fortsatte att trumma på och av bara farten kom också 2-0 innan klockan tickat upp till två minuter. Den här gången var det Michael Brandsegg-Nygård som hittade nätet. 2-0 var resultatet efter den första perioden som var Moras för nästan hela slanten sett till spelet.

Även i den andra perioden bjöds vi på fartfylld hockey med en hel del chanser och det var Mora som stod för merparten av dessa. Bland annat hade man några frilägen som man dock inte lyckades utnyttja. Istället var det Björklöven som gjorde andra periodens enda mål och kunde därmed reducera till 2-1.

Björklöven skulle också kvittera till 2-2 i inledningen av den tredje perioden när en puck letade sig in utan att det egentligen fanns någon lucka alls. Mora replikerade dock mindre än minuten senare när Markus Modigs åkte sig fri och skickade in pucken mellan benen på målvakten. Härefter utökades ledningen till både 4-2 och 5-2 efter powerplaymål av Måns Carlsson och Chad Yetman. Björklöven reducerade återigen till 5-3 innan Måns Carlsson med sitt andra mål för dagen fastställde slutresultatet till 6-3 i öppen målbur med elva sekunder kvar att spela.