Oskar Asplund klar för Mora IK
Publicerad: 2024-04-23
Klubben kan idag presentera ytterligare ett nyförvärv inför kommande säsong. Från IK Oskarshamn ansluter den talangfulla backen Oskar Asplund.

-Det känns jättebra. Jag har följt Mora under flera säsonger och sett vilka bra saker det gjort. Det ska bli jätteroligt att få vara en del av det. Jag fick en bra känsla direkt jag började prata med Mora. Jag har sett hur bra de är på att utveckla spelare och att de är ett bra lag så för mig var det inget svårt val att skriva på, säger Oskar själv.

Oskar har under nästan hela sin karriär representerat Almtuna där han redan som 16-åring fick göra A-lagsdebut. Och trots sin relativt låga ålder på 20 år, har han redan noterats för 166 matcher i HockeyAllsvenskan. Så sent som säsongen 2022/2023 blev han HockeyAllsvenskans poängbästa junior med sina 30 poäng på 49 matcher. Succén gav honom ett SHL-kontrakt med IK Oskarshamn där det blev 14 matcher den gångna säsongen. Resterande tid var han utlånad till Almtuna där han stod för 12 poäng på 35 matcher.

-Vi har tittat på Oskar i flera år. En väldigt talangfull back som har ett bra spelsinne och som är duktig med puck. Han har haft en lite tuff resa i SHL den här säsongen, men det här är ju en back som gjort över 30 poäng i HockeyAllsvenskan innan. Det känns som en riktigt bra värvning som kommer passa bra in hos oss, säger sportchef Andreas Hägglund.

 Kontraktet gäller över säsongen 2025/2026.     

Kenny Åström